Campussen

Aanbod

Het psychiatrisch verzorgingstehuis (PVT) bestaat uit 102 bedden, waarvan 60 in Lede op de campus Nieuwemeers en 42 in Dendermonde op de campus Leilinde. We bieden huisvesting en begeleiding aan cliënten met een chronische psychische kwetsbaarheid, die na behandeling vooral nood hebben aan begeleiding en ondersteuning. We baseren onze begeleiding op de herstelvisie en het verbeteren van de levenskwaliteit. Samen gaan we op zoek naar wensen, toekomstplannen en krachten van elke cliënt, en gebruiken deze als kompas voor deze zorg om hiermee aan de slag te gaan.

Om iedereen de gepaste begeleiding en zorg aan te bieden, bestaat onze PVT uit drie woonvormen, die worden aangeboden in beide campussen:

  1. In “patio 1” (Lede) en in de “ondersteuningsgroep” (Dendermonde), kan je terecht wanneer je nood hebt aan meer structuur en begeleiding. Hoewel je  in elke doelgroep gestimuleerd wordt om zo veel mogelijk zelfstandigheid te bewaren, zullen we in deze doelgroep vaak dingen voor jou doen.
  1. In “patio 2 – 3” (Lede) en in de “begeleidingsgroep” (Dendermonde), kan je terecht wanneer je minder structuur en begeleiding nodig hebt, maar je je veiliger voelt wanneer we je ondersteunen in de dagdagelijkse handelingen die wat moeilijker voor je zijn.
  1. Tot slot hebben de we de “sociowoningen” en het “studiowonen”. In de zes sociowoningen te Lede, die volledig los staan van het hoofdgebouw, woon je telkens samen met 3 huisgenoten. Elke woning beschikt over individuele slaapkamers, gemeenschappelijke living, keuken en badkamer. In PVT Leilinde zijn er 12 studio’s. Deze beschikken over een kitchenette, woon-, slaap- en badkamer. Hier beschik je over een stevige dosis zelfstandigheid.

Meer info over het PVT Ariadne kan je terugvinden in de onthaalbrochure. (via deze link)

Om zo kwalitatief mogelijke zorg te bieden, hebben we onze doelgroep duidelijk omschreven. Als je jezelf herkent in één van de volgende eigenschappen, dan zijn we er van overtuigd dat er andere voorzieningen zijn die een beter antwoord bieden voor je noden:

  • Je vertoont doolgedrag, waarbij je jezelf in gevaar brengt.
  • Je loopt regelmatig weg van de afdeling.
  • Je bent zwaar zorgbehoevend en/of bedlegerig.
  • Je hebt een ernstige mentale of cognitieve beperking waardoor het leven in groep moeilijk voor jou is.
  • Je vertoont ernstig storend gedrag.
  • Je gebruikt of verhandelt illegale drugs.
  • Je staat onder specifieke voorwaarden van de kamers ter bescherming van de maatschappij, die niet vervuld kunnen worden binnen PVT.