Over ons

Welkom

Het Psychiatrisch Centrum Ariadne te Lede beschikt over  een psychiatrisch ziekenhuis gespecialiseerd in behandeling van alcohol en medicatieafhankelijkheid, psychose,  angst- en stemmingsstoornissen voor cliënten vanaf 18 jaar. Er is een afzonderlijk behandelaanbod voor ouderen met diverse cognitieve deficits (dementiële beelden) en een bijzondere specialisatie voor cliënten met de ziekte van Huntington.

Er is mogelijkheid tot volledige of partiële hospitalisatie (dag/nacht), poliklinische begeleiding en psychiatrische zorg in de thuissituatie (transmurale zorg).

Met het oog op verdere rehabilitatie beschikt het centrum over een psychiatrisch ziekenhuis en een psychiatrisch verzorgingstehuis met campus Lede (Nieuwemeers) en campus Dendermonde (Leilinde).

Het centrum is ook partner in het samenwerkingsverband voor Beschut Wonen Reymeers. Daarnaast willen we verbindend werken en maken we met het oog op verdere vermaatschappelijking van de zorg deel uit van het Netwerk voor Geestelijke Gezondheid Aalst – Dendermonde – Sint-Niklaas.