Herstel

Persoonlijk herstel en maatschappelijke re-integratie

De herstelvisie is de basis voor alle trajecten en begeleidingen die het PC Ariadne aanbiedt. De cliënten helpen terug regie te krijgen over hun eigen leven en hun netwerk zoveel mogelijk versterken staan hier centraal. In de eerste fasen van behandeling en begeleiding staat de psychiatrische problematiek vaak nog op de voorgrond en is behandeling de focus.

Eens de situatie van de cliënt gestabiliseerd is, kan er daarnaast aandacht geschonken worden aan verdere persoonlijke ontwikkeling en eventueel arbeidsmatige reactivering. Het doel is cliënten terug in hun kracht te laten staan en hun talenten te (her)ontdekken. Hiervoor hebben een uitgebreid zorg- en activiteitenaanbod. Na het afronden van de begeleiding, is er in PC Ariadne ook nog steeds ruimte voor ontmoeting.

Aanmelden

Een aanmelding voor het ons activiteitencentrum SAVA verloopt via volgende stappen:

  • Vul dit aanvraagformulier volledig in
  • Stuur het naar terug via mail activiteitencentrum@pcariadne.be
    of via post naar Dwarsstraat 1a, 9340 Lede


Voor het Ontmoetingscentrum hoef je je niet aan te melden.
Loop gerust bij ons binnen!

"It is the lives we encounter that make life worth living."
Guy de Maupassant

F.A.Q

Je mag ons alles vragen. Hieronder lijsten we alvast de meest gestelde vragen met antwoord op.

In Ontmoetingscentrum ’t Evenwicht kan je zomaar binnen en buiten lopen, je hoeft je hier niet voor aan te melden. Het is een gezellige en warme plek waar het accent ligt op ontmoeting, vrije tijd en ontspanning.

Voor sommige activiteiten moet je je wel op voorhand inschrijven. Download het activiteitenboekje voor de komende maanden onder het luik ‘Ontmoetingscentrum’ hierboven.

Er zijn een aantal stappen die je doorloopt, voordat je in SAVA aan de slag kan. Je stuurt eerst je aanvraagformulier door, dat je hierboven kan vinden onder ‘Aanmelden’. Daarna nodigen we je uit voor een rondleiding en kan je ook een dag meewerken om te kijken of het iets voor jou is. Blijkt het een goede match? Dan stellen we een contract op en kan je aan de slag!

De medewerkers van het activiteitencentrum SAVA hebben een vrijwilligersstatuut. Ze krijgen er geen therapeutische of medische behandeling. De medewerkers leveren een waardevolle bijdrage aan het goed functioneren van het centrum en kunnen zich op sociaal en maatschappelijk vlak ontplooien.

Nee. Je krijgt de nodige vorming en ondersteuning op de werkplek.

psychiatrisch centrum lede