Behandeling

Opname of dagtherapie in ons Psychiatrisch ziekenhuis

Ons Psychiatrisch Ziekenhuis richt zich naar volwassenen (vanaf 18 jaar) en ouderen  met diverse acute of chronische psychiatrische aandoeningen. We bieden intensieve, specialistische behandeling, steeds vertrekkend vanuit een herstelondersteunende visie.

Er is een aanbod voor diverse doelgroepen in de vorm van residentieel verblijf (opname) of ambulante hulpverlening (dagtherapie). In ons ziekenhuis hebben we echter niet de mogelijkheid mensen met een afhankelijkheid van illegale drugs te behandelen, noch mensen met een verstandelijke beperking. Cliënten uit deze subdoelgroepen worden doorverwezen naar een gespecialiseerde setting.

Naast de behandelingen in ons ziekenhuis, bieden we ook ondersteuning in de thuisomgeving aan via de mobiele teams & de Huntingtonconventie.

Aanmelden

Een aanmelding voor het psychiatrisch ziekenhuis (behalve Huntington-traject) gebeurt altijd via de opnamecoördinator:

  • Telefoonnummer: 053/76.21.75
  • E-mailadres: opnamedienst@pcariadne.be

 

Een aanmelding voor het Huntington-traject loopt via het Huntington-team:

  • E-mailadres: huntington@pcariadne.broedersvanliefde.be
"One cannot discover new oceans unless he has the courage to lose sight of the shore."
André Gide

F.A.Q

Je mag ons alles vragen. Hieronder lijsten we alvast de meest gestelde vragen met antwoord op.

Voor alle hulpvragen (psychose, afhankelijkheid, depressie,…) kan je rechtstreeks bij onze opnamecoördinator terecht op bovenvermeld telefoonnummer of e-mailadres. We bekijken daarna intern je hulpvraag en beslissen samen met jou welke afdeling het meest beantwoordt aan jouw noden.

Heb je een hulpvraag voor rond de ziekte van Huntington? Dan verloopt je aanvraag niet via de opnamecoördinator, maar kan je rechtstreeks met ons Huntington-team contact opnemen op bovenstaand mailadres.

Ben je niet zeker of je in ons ziekenhuis terechtkan met je hulpvraag? Neem toch gerust contact op met onze opnamecoördinator (contactgegevens hierboven). Samen luisteren we naar jouw noden en zoeken naar een gepast antwoord, hetzij op een afdeling van ons ziekenhuis is, hetzij bij een andere zorgorganisatie in onze regio.

Nee. Je kan ook op eigen initiatief met je hulpvraag bij ons terecht. Neem gerust contact op met de opnamecoördinator (contactgegevens vind je in het blokje “Aanmelden” hierboven). Samen luisteren we naar jouw noden en zoeken naar een gepast antwoord, hetzij op een afdeling van ons ziekenhuis is, hetzij bij een andere zorgorganisatie in onze regio.